Introductie workshop

IMG_1980In voor- en najaar organiseer ik regelmatig losse introductie workshops, op verschillende locaties, waarin je kennis kunt maken met stembevrijding en Circle Songs van Soulsoundings.
Iedereen kan aan mijn workshops deelnemen: mannen en vrouwen, met en zonder zang- of muziekvaardigheden. Voor veel mensen is klinken of improviseren best spannend maar je zult merken dat een groep meer ruimte geeft om in vrijheid je klank en stem te ontdekken. Omdat geen enkele workshop hetzelfde zal zijn en omdat het heerlijk is om op deze manier jezelf vrij te beleven kun je de introductie workshops ook als terug kerende losse workshops volgen. In de Agenda lees je wanneer de volgende workshops plaatsvinden.

Wat is stembevrijding?

Stembevrijding is gericht op het ontdekken en vrij maken van je eigen klank. Van waaruit ontstaat die klank? Wat heeft die klank, jouw stem, je te vertellen? Waar wil je klank naar toe? Door de klank te volgen, als in een natuurlijke stroom, ontstaat er ruimte. En kun je laten zijn wat er is. En dat betekent ook loslaten, niet sturen. De beweging in jou tot klinken laten komen, ruimte geven en verwelkomen.

Stembevrijding is ook het verkennen van mogelijkheden, het opzoeken van grenzen. Hoe is je bereik in de laagte en de hoogte, hoe uitbundig en subtiel kun je spelen met je stem? Waar voel je resonantie in je lichaam? Waar ontmoet je jezelf? Waar resoneert jouw klank met de klank van een ander? Waardoor word je geraakt en kun je dat geraakt worden weer toelaten als inspiratie om vanuit te klinken.

Workshops stembevrijding zijn verrassende en verdiepende workshops waarin je meer zult ontdekken over je stem en over jezelf.

Wat zijn Circle Songs?

Circle Songs dragen in een iets meer gestructureerde vorm natuurlijk ook bij aan stembevrijding. Bij Circle Songs sta je in een kring waarin langzaam een compositie wordt opgebouwd waar ieder vanuit zichzelf, met zijn eigen klank (melodisch of ritmisch), op zijn eigen moment een bijdrage levert. Het zijn composities die ontstaan in dit moment. Het is een doorgaande beweging die zich ontwikkelt doordat er steeds nieuwe elementen aan toegevoegd worden en ook elementen weer naar de achtergrond gaan. Binnen de bedding die gaandeweg groeit kunnen solo’s ontstaan. Er zijn legio mogelijkheden. Een ware ontdekkingsreis voor jezelf en met elkaar.

De workshops zijn laagdrempelig, boeiend en energie-gevend.

Wat kun je verwachten?

Elke workshop bouw ik zorgvuldig op met de volgende onderdelen:

  • Om op te warmen: met je lichaam als je instrument.
  • Om vanuit jezelf te klinken: ontdekken en experimenteren met jouw eigen klanken, wat beweegt (in) jou en wat wil zich laten horen.
  • Om plezier en mogelijkheden te ervaren: speels improviseren met elkaar.
  • Om goed af te ronden: harmonische samenklank en samenzang.

Introductie workshop € 15,00
Meld je je aan met twee personen dan betaal je € 25,- voor 2.
Zie ook de agenda op deze site voor data van de introductie workshops.

Aanmelden zie praktische info. 

Locatie Introductieworkshop Simpelveld

‘New Loreto’ | Kloosterstraat 68 | 6369 EA | Simpelveld

Locatie Introductie workshops Maastricht

Gaspeldoorn 18 | 6226 WR | Maastricht